Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kronprinsesse Mary modtager Den Berlingske Fonds Hæderspris

I dag uddeler Den Berlingske Fond to priser - Den Berlingske Fonds Hæderspris og Den Berlingske Fonds Journalistpris. Følg begivenhederne live.

Pilestræde 34 får fint besøg tirsdag, hvor Den Berlingske Fond uddeler to priser til betydningsfulde danskere.

Den Berlingske Fond er en selvejende institution, der blev stiftet 1. januar 1960. Hvert år uddeler fonden to priser, der hver følges af en check på 100.000 kr.

Dagens første prisoverrækkelse er Den Berlingske Fonds Hæderspris, og det er allerede afsløret, at Kronprinsesse Mary modtager årets hæderspris for sin indsats for udsatte og sårbare grupper i samfundet.

Siden 1975 er prisen blevet uddelt til en person, som har ydet noget usædvanligt til gavn for Danmark. Blandt tidligere modtagere af prisen er pianist Bent Fabricius-Bjerre, forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og forfatter Benny Andersen.

Dagens anden pris er Den Berlingske Fonds Journalistpris. Prisen er blevet uddelt siden 1989 og går hvert år til en journalist, der har udrettet »noget ekstraordinært gennem journalistikken«. Fonden har endnu ikke afsløret, hvem der løber med prisen, der med en check på 100.000 kroner er Danmarks største journalistpris.

Årets vinder kommer i selskab med blandt andre Politiken-journalist Jakob Sheikh, der vandt prisen sidste år for sit arbejde for at gøre danskerne klogere på integration, parallelsamfund og radikaliserede miljøer i Danmark, men også TV2s udenrigskorrespondent Ulla Terkelsen og journalist og forfatter Peter Øvrig Knudsen er blandt de tidligere prismodtagere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.