Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kronprinsen krydsede lukket Storebæltsbro to gange

Lørdag krydsede Kronprins Frederik i sin bil to gange Storebæltsbroen på et tidspunkt, hvor denne ellers var lukket på grund af storm. Første gang havde han ikke fået tilladelse.

ARKIVFOTO. Mens flere hundrede andre billister blev holdt tilbage, kørte kronprinsens bil to gange over en stormlukket storebæltsbro, da kronprinsen skulle til og fra sportsgalla i Herning. Det bekræfter Sund og Bælt.
ARKIVFOTO. Mens flere hundrede andre billister blev holdt tilbage, kørte kronprinsens bil to gange over en stormlukket storebæltsbro, da kronprinsen skulle til og fra sportsgalla i Herning. Det bekræfter Sund og Bælt.

Ikke bare en gang, men hele to gange kørte kronprins Frederik over Storebæltsbroen lørdag og natten til søndag, efter at politiet havde valgt at lukke broen på grund af storm. Det fortæller Leo Larsen, der er administrerende direktør for Sund og Bælt, til BT.

Første gang var lørdag klokken 15:15, hvor kronprinsen krydsede fra sjællandssiden mod Fyn. På det tidspunkt havde broen været lukket i en times tid, og der var lange køer ved betalingsanlæggene.

»Kronprinsens bil fik lov til at køre gennem betalingsanlægget, så han kommer til at holde nogle meter foran de andre. Da han er lukket ind gennem bommen, kører han hele vejen over broen uden at der er givet tilladelse til det,« siger Leo Larsen til BT.

Politidirektør i Sydsjællands og Lollandfalsters Politi, Lene Frank, bekræfter at Kronprinsen kørte over uden tilladelse.

Anden gang Kronprins Frederik kørte ud på Storebæltsbroen var klokken 02:53 natten til søndag. Mere end en time inden den åbnede for trafik.

»Der må være nogen der har åbnet bommen for ham. Jeg tør ikke sige præcis, hvem det er, men jeg kan kun forestille mig, at det er sket med tilladelse fra en eller anden politimyndighed,« siger Leo Larsen.

Kongehuset har forsat ikke kommenteret historien. Kronprins Frederik var i Jylland for at deltage i DRs awardshow Sport 2014, der blev afholdt i Boxen i Herning lørdag aften.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.