Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kronprinsen afvist i australsk bar: Havde glemt ID

Strenge australske alkohollove betød, at Kronprins Frederik blev afvist i døren i Brisbane - manglede ID.

Kronprins Frederik, 49 - manglede gyldigt ID for at komme ind på australsk bar.
Kronprins Frederik, 49 - manglede gyldigt ID for at komme ind på australsk bar.

I den australske delstat Queensland har man en lov, der siger, at alle skal være i besiddelse af et gyldigt ID, der beviser hvem man er,  for efter kl. 22 at komme ind på en bar, hvor der serveres alkohol.

Der er ingen undtagelser. Heller ikke for en dansk kronprins, der ellers ikke er ganske ukendt i det store land down under.

Det måtte kronprins Frederik sande, da han i fredags forsøgte at komme ind på Jade Buddha bar i den australske by Brisbane - uden at have ID med, der kunne læses i barens skanner. Det blev et nej fra dørmanden til den 49-årige danske kronprins og hans følge, som dog ikke gav op af den grund. Efter 15 minutter vendte han tilbage med ikke færre end syv Queensland-politibetjente, der kunne bevidne Kronprinsens identitet.

Ifølge den lokale avis The Courier Mail fik betjentene overbevist barens bestyrer om, at man havde grønt lys fra kontorfolkene i »Office of Liquor and Gaming« til, at den danske kronprins og hans følge kunne omgå de strenge lokalstatslove om ID.

Kronprins Frederik er i Brisbane og Queensland i disse dage i forbindelse med sejladsen  Hamilton Island Race Week, og altså uden kronprinsesse Mary, som er blevet i Danmark med børnene. Men tilstedeværelsen af den australsk-fødte prinsesse havde næppe hjulpet. I hvert fald skriver The Courier Mail, der betegner sagen som en pinlig international farce, at ID-loven i staten er nærmest ubøjelig. Og ejeren af Jade Buddha Bar kunne ikke være mere enig, og påpeger, at ID-skannerne har svært ved at acceptere andet end australske ID-papirer.

»Det er en tåbelig lov. Vi har altid ment, at den ville blive et mareridt set fra turisternes synspunkt. Loven er den rene overreaktion, og det her med prinsen er bare toppen af isbjerget. Det sker hele tiden med normale mennesker,« siger barens ejen Phil Hogan, der fredag aften blev tilkaldt for at rede trådene ud i forbindelse med Kronprins Frederiks besøg.

Ifølge den lokale avis, måtte  en anden bar - The Gresham , der ellers har vundet priser for at være en af Australiens bedste vinbarer - i sidste måned afvise en større gruppe respekterede franske vinmagere på besøg, da de ikke havde et ID, der kunne genkendes af de lokale skannere. »Særdeles pinligt«, lød det fra ejeren dengang.

Men det var alligevel ikke noget i forhold til fadæsen med den danske kronprins, der er kendt og respekteret i Australien, hvor han som bekendt mødte Mary under OL i år 2000.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.