Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kristian Jensen vil gerne lave reformer: Jeg føler mig lidt ensom

Finansminister Kristian Jensen
Finansminister Kristian Jensen

Der er mange gode takter i Dansk Industris udspil til en ny globaliseringspulje, siger finansminister Kristian Jensen (V).

Flere af forslagene kan han ligefrem genfinde i den »Helhedsplan for et stærkere Danmark«, som den daværende Venstreregering præsenterede i august sidste år.

Det er ikke alle detaljer i udspillet, regeringen er enig med DI om, selvom man deler målet,  Og når det kommer til ambitionsniveauet - de 20 milliarder kroner - og mulighederne for at få reformerne gennemført i Folketinget er Kristian Jensen mere skeptisk.

»Det afhænger jo af, om der er politisk vilje til at finde finansering, og jeg må sige det blankt, at jeg engang imellem føler det lidt ensomt på Christiansborg, når det handler om at finde nogen og gennemføre reformer sammen med. Derfor kan det blive svært at få gennemført  reformer i den størrelsesorden, som DI peger på. Men det betyder ikke, at man skal droppe ambitionen,« siger han.

I løbet af foråret præsenterer regeringen en fremskrivning af dansk økonomi, som vil vise, hvor stort råderummet er i de kommende år.

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har for længst meldt ud, at de ikke vil være med til at forhøje pensionsalderen og skære i SU’en. Heller ikke forslagene om at begrænse 10. klasse og ændre beløbsgrænser, så flere udlændinge kan arbejde i Danmark, er der flertal for.

»Overordet set er det rigtigt, at der skal ske noget mere for at holde os på omgangshøjde. Vi skal ikke være bange for moderne teknologi. Vi skal være bange for, at vore virksomheder ikke har moderne teknologi og bliver overhalet af andre landes virksomheder.

Samtidig skal vi gøre en indsats for at løfte arbejdskraften op,« siger Kristian Jensen og tilføjer:

»Selv om de ikke kan have den samme drejebænk eller det samme skrivebord gennem hele deres arbejdsliv, så skal vi sørge for, at de har kompetencer i hænder og hoveder, så de er i stand til at klare sig,« siger Kristian Jensen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.