Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kristendommen flytter ind i de danske fængsler

Antallet af indsatte, der døbes og konfirmeres, er stigende, lyder det fra fængselspræster. En netop døbt indsat håber, at troen kan være med til at hjælpe ham på ret kurs.

Kristendommen vinder frem i de danske fængsler, fortæller flere fængselspræster til Kristeligt Dagblad. Interessen kommer til udtryk ved, at flere indsatte lader sig døbe og konfirmere.

Erik Adrian er fængselspræst i Vestre Fængsel i København. Han fortæller, at han i det seneste halve års tid har været hovedansvarlig for en gruppe på syv indsatte, der har ønsket at blive døbt eller konfirmeret.

I lørdags blev en fra gruppen døbt, mens to andre blev konfirmeret i kirken i Vestre Fængsel. Det var 29-årige William, der blev døbt. Han håber, at kristendommen kan være med til at hjælpe ham ud af kriminaliteten.

»Der er nogle traditioner, man kan tage med, og som måske kan hjælpe en med at holde den dårlige side på afstand. Det kan måske hjælpe mig med at holde benene på jorden, for før var det meget med 400 i timen fremad,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Hans Raun Iversen, der er lektor på Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet, ser flere forklaringer på den stigende interesse for kristendom i landets fængsler.

Han mener, at fangerne er blevet mere indstillet på at orientere sig etisk og eksistentielt, og det har de tid og lejlighed til i fængslet. Desuden er fængselspræsternes tavhedspligt afgørende, fordi det kan lukke op for den gode eksistentielle samtale, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.