Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Krisen rammer ligebehandlingen

En stigning i antallet af afgørelser i Ligebehandlingsnævnet i 2012 viser, at flere og flere danskere føler sig diskriminerede, når de bliver fyret. Ifølge chefkonsulent i DA, Lise Bardenfleth, er det dog sådan det må være i en krisetid.

Antallet af afgørelser i Ligebehandlingsnævnet i 2012 viser, at flere danskere har følt sig diskriminerede i 2012. Sidste år blev der således truffet 237 afgørelser mod 191 i 2011, hvilket svarer til en stigning på 24 procent. Det skriver dr.dk. Ligebehandlingsnævnets formand, Tuk Bagger, mener, at stigningen har forbindelse til den økonomiske krise.

- Det vi kan se er, at krisen sætter sine spor. Det er i høj grad afskedigelsessager, hvor man bliver ramt, fordi man er gravid, på barsel eller på grund af alder, siger hun til DR Nyheder.

Hos Dansk Arbejdsgiverforening (DA) ser man også krisen, som årsagen til det stigende antal diskriminationssager. Men chefkonsulent Lise Bardenfleth mener, at stigningen er naturlig, fordi virksomhederne er nødt til at tilpasse sig situationen.

- De skal have deres virksomhed tilpasset til krisen, og så må de i nogle tilfælde afskedige medarbejdere. Det kommer en gang i mellem til at gå ud over en kvinde på barsel, og sådan må det jo være. En arbejdsgiver må tilpasse sin organisation efter den tid man er i, og det kan betyde, at man må trimme medarbejderstaben, siger Lise Bardenfleth, chefkonsulent i DA til dr.dk.

100 sager fik medhold i 2012, og i 67 tilfælde blev der givet godtgørelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.