Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Krisen har ramt Sjælland hårdest

Der var været store prisfald på det danske boligmarked de seneste år - især på Sjælland, viser en ny opgørelse.

Det er især boligejerne på Sjælland, der er blevet ramt af krisen. Det viser en opgørelse, som Danske Bank har lavet for Jyllands-Posten.

- Det er især kommunerne på Sjælland, der har oplevet store fald. Mange boligejere er i dag stavnsbundet til deres hus, fordi de har et lån, der er større end boligens værdi, siger Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank, til Jyllands-Posten.

Siden andet kvartal af 2007 er priserne på parcelhuse i Halsnæs Kommune for eksempel i gennemsnit faldet med 46,6 procent. Det svarer til et fald på 1,2 millioner kroner.

- Inden krisen advarede vi om, at priserne kunne falde. Men tilbage i 2006 så det ikke ud til, at det mest sandsynlige ville være et prisfald, som det vi har oplevet. Det kom som en ubehagelig overraskelse, siger Las Olsen.

Det store fald i huspriserne på Sjælland har butikkerne også kunnet mærke.

- Stort set hele faldet i privatforbruget har fundet sted på Sjælland. I en situation, hvor man er låst til sit hus, er det naturligt, at man sparer mere op. Det går ud over privatforbruget, siger Las Olsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.