Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kringlede regler afholder folk fra at søge gratis retshjælp

En stor gruppe borgere er afskåret fra den offentlige retshjælp, konkluderer ny rapport.

København. Den såkaldte offentlige retshjælp, der sikrer, at borgere gratis eller næsten gratis kan få rådgivning i juridiske spørgsmål og muligheder for at gå videre med en sag, fungerer ikke.

Det skriver Berlingske mandag.

Systemet er så kringlet at forstå, at mange borgere mister modet til at få undersøgt deres sag.

Sådan lyder det fra flere steder, efter at en arbejdsgruppe nedsat af Advokatsamfundet og Danske Advokater i en ny rapport konkluderer, at systemet er "mere teori end praksis" og i dag afskærer mange borgere fra en grundpille i vores samfund, nemlig adgangen til retshjælp.

- Det er næsten sort for borgeren at vide, hvad han eller hun kan få hjælp til, og hvor de kan få hjælp. Vi har tit med borgere at gøre, som ikke har den store viden om jura og derfor er på herrens mark i det her system, siger arbejdsgruppens formand, advokat Nikolaj Linneballe til Berlingske.

Han fortæller, at folk ganske enkelt farer vild i den nuværende retshjælpsordning, der omfatter advokatvagter, retshjælpskontorer og retshjælp ved advokat.

Han fortæller desuden, at systemet er så kringlet, at selv advokaterne har udfordringer med at navigere i det.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.