Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kriminelle unge på skitur for en kvart million

Det er krænkende for retsfølelsen, at en sikret døgninstitution sender kriminelle unge på skiferie i Østrig, mener Dansk Folkeparti.

ARKIVFOTO: Det er krænkende for retsfølelsen, at en sikret døgninstitution sender kriminelle unge på skiferie i Østrig, mener Dansk Folkeparti.
ARKIVFOTO: Det er krænkende for retsfølelsen, at en sikret døgninstitution sender kriminelle unge på skiferie i Østrig, mener Dansk Folkeparti.

245.302 kroner. Det beløb har den sikrede døgninstitution Grenen i Region Midtjylland brugt på to skiture til Østrig i vinterferien i år og sidste år for i alt 24 kriminelle og kriminalitetstruede unge og et tilsvarende antal pædagoger. Det viser metroxpress’ aktindsigter.

Grenens to åbne afdelinger huser blandt andet nogle af de unge, der har begået den hårdeste form for kriminalitet, og derfor vækker det harme hos Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), at skattekroner går til skiture.

»Det er krænkende for retsfølelsen, at unge, der begår grov kriminalitet, bliver belønnet på den her måde. Der er sikkert mange unge, der gerne vil på gratis skiferie. Det kommer de ikke, men det gør de kriminelle. Det skal simpelthen stoppes,« siger han til metroxpress.

Peter Skaarup vil nu tage sagen op med justitsminister Mette Frederiksen (S). Han møder dog ikke opbakning hos Karina Lorentzen (SF), der er formand for Folketingets Retsudvalg.

»Hvis det er et led i at få de unge til at begå mindre kriminalitet, og der er en dybere mening med det, er det fint med mig, at man tager den slags redskaber i brug, når de er under 18 år. Det er noget andet, hvis de er over 18,« siger hun til metroxpress.

Ifølge psykolog Lars Emil Andersen, der er leder af blandt andet Grenen, burde politikerne afsætte endnu flere ressourcer til de kriminelle og kriminalitetstruede unge:

»Jeg mener, vi som samfund virkelig burde gå ind og investere i den meget hårde kerne af unge, som vi i dag ikke er lykkedes med at hjælpe.«

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsminister Mette Frederiksen (S).

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.