Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kriminelle turister strømmer til Danmark

Antallet af sigtelser mod udenlandske turister i Danmark er steget med 49 procent fra 2008 til 2013. Dansk Folkeparti vil intensivere grænsekontrollen. Det afviser Socialdemokraterne.

Udenlandske turister begår kriminalitet i Danmark i stor stil. Arkivfoto.
Udenlandske turister begår kriminalitet i Danmark i stor stil. Arkivfoto.

Udenlandske turister begår kriminalitet i Danmark i historisk stor stil, skriver metroxpress.

Således blev der rejst 17.725 sigtelser mod udenlandske turister i 2013, hvilket er en stigning på 49 procent siden 2008.

Det viser tal fra Rigspolitiet, som justitsminister Mette Frederiksen (S) har udleveret til Folketingets Retsudvalg.

Stigningen bekymrer Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF).

»Det er en voldsom stigning. Jeg tror ikke, at det er normale turister, der begår så omfattende kriminalitet. Det er nogen, som kommer til Danmark på turistvilkår via for eksempel visum i en kort periode med det formål at begå kriminalitet,« siger han til metroxpress.

Det stigende problem kunne dog blive løst ved at intensivere grænsekontrollen, mener Dansk Folkeparti. Men det forslag møder ikke opbakning hos regeringens største parti, Socialdemokraterne.

»Vi har jo netop øget patruljeringen og overvågningen ved grænsen. Den her stigning er et udtryk for, at regeringen har sat massivt ind over for turister og andre, som kommer til Danmark og begår kriminalitet. Politiet fanger simpelthen flere,« siger retsordfører Trine Bramsen (S).

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Rigspolitiet, der heller ikke fører statistik over de sigtede turisters nationalitet.

Ifølge advokat Henrik Stagetorn, der er formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater, kommer de kriminelle turister i høj grad fra Rumænien.

»Jeg ser typisk rumænere, som ikke bor eller arbejder i Danmark, men qua EU-reglerne kan komme her, lave lomme- og tricktyveri og dankort-afluring. Der er også en del organiseret indbrudskriminalitet,« siger han til metroxpress.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.