Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kriminelle hacker litauisk plastikklinik med danske kunder

En af Litauens største plastikklinikker er blevet hacket. Klinikken samarbejder med dansk klinik.

1600 danskere har fået stjålet deres journaler, i forbindelse med et hackerangreb på en litausk plastikklinik, hvor de er, eller har været, kunder.
1600 danskere har fået stjålet deres journaler, i forbindelse med et hackerangreb på en litausk plastikklinik, hvor de er, eller har været, kunder.

Tusindvis af danske og udenlandske patienter står til at få lækket yderst privat og intim information, efter at Groio Chirurgija, der er en af Litauens største plastikkirurgiske klinikker, er blevet hacket.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisen er der op mod 1600 danskere, der har fået stjålet deres journaler fra klinikken.

Det høje antal skyldes, at det danske selskab Luxuskirurgi har sendt mange danskere til klinikken.

Avisen har været i kontakt med flere kvindelige patienter, som er blevet forsøgt afpresset af hackerne.

Politiet bekræfter sagen og opfordrer danskere, som bliver afpresset af hackerne, til at anmelde det.

- Såfremt der er nogen, som bliver kontaktet eller truet, vil vi anbefale, at de anmelder det til politiet. Det kan man gøre i egen politikreds eller via politi.dk. Vi har instrueret politikredsene om, at der kan komme henvendelser om disse sager, siger Kim Aarenstrup, centerchef ved politiets Nationale Cyber Crime Center, til Ekstra Bladet.

Michael Dalgaard, der er direktør og ejer af Luxuskirurgi, som tager sig af og henviser danske patienter til hospitaler i Litauen, fortæller, at hackerne har afpresset i en måned.

- Hospitalet, som er vores hovedsamarbejdspartner, er for en måned siden blevet hacket af russere, som lever af at hacke virksomheder og lave afpresning. De truer med at offentliggøre billeder og cpr-numre, siger han til Ekstra Bladet.

- Vi har forsøgt at holde det tæt ind til kroppen, for når det omtales, kommer opmærksomheden, og så begynder folk først at lede. Derfor har vi forsøgt at holde det mest muligt internt, mens der bliver efterforsket, siger han.

Ifølge Ekstra Bladets optælling kræves der cirka halvanden million kroner fra de danske patienter i løsesum.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.