Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kriminelle går efter din iPhone i posten

Post Danmark lider under en stribe ubehagelige røverier af pakker. Ifølge Telia er Danmark det land, hvor selskabet oplever, at flest smartphones bliver stjålet i posten.

Pakker med smartphones til en butikspris på op mod 5.000 kroner er en fristende gevinst for hårdkogte kriminelle, der på forskellig vis stjæler eller direkte røver mobiltelefonerne, inden de når frem til kunden, skriver metroXpress.

Og der er tale om langt flere pakker med særligt smartphones, der bliver stjålet, lyder det fra Post Danmark.

- Gennem det seneste halve år har vi set en klar tendens til, at flere pakker bliver stjålet, særlig mobiltelefoner. Det drejer sig om, hvad der virker som organiserede røverier på vores distributionscentre og i vores pakkebiler, siger personalechef Hans Erik Nielsen i Post Danmark til metroXpress.

De mange stjålne pakker gør, at Post Danmark har sat en række nye sikkerhedstiltag i gang, som Hans Erik Nielsen dog ikke vil uddybe nærmere. Samtidig viser interne undersøgelser fra Post Danmark, at det ikke er de ansatte i postvæsenet, der typisk stjæler pakkerne.

Tallet fra Post Danmark over bortkomne pakker er fra 2009 til 2011 steget fra 7.016 til 9.243. Der er endnu ikke offentliggjort tal for 2012.

Et af de teleselskaber, der genkender problemet med de flere forsvundne pakker med smartphones, er Telia. Her oplever man, at der i Danmark forsvinder relativt langt flere smartphones i posten end i noget andet land, hvor Telia opererer.

- Vi oplever et generelt problem på det danske marked. Særligt her i juletiden er problemet stort, siger kommunikationschef i Telia Mette Honoré til metroXpress.

Hun vil dog ikke oplyse, præcis hvor mange smartphones der ikke når frem til kunden i første forsøg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.