Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kriminalråd vil undersøge unges aktiviteter på nettet

De unge er mere på nettet, og derfor vil Det Kriminalpræventive Råd blive klogere på, hvad de foretager sig.

København. En ny undersøgelse viser, at ungdomskriminaliteten er på et historisk lavpunkt, og det skyldes især, at de unge tilbringer mere tid på nettet.

Derfor er det vigtigt at holde øje med de unges aktiviteter i cyberspace, fortæller Rannvá Møller Thomsen, der er analytiker i Det Kriminalpræventive Råd.

- Vi skal have fokus på, hvad de unge laver på nettet, for det ved vi faktisk ikke særlig meget om. Vi skal også have viden om, hvor meget kriminalitet der foregår på nettet, siger analytiker Rannvá Møller Thomsen.

- Vi vil helt klart se, at kriminalitet rykker over på nettet, også for unge.

Undersøgelsen af ungdomskriminalitet er udført af Flemming Balvig, der er professor i retssociologi og kriminologi ved Københavns Universitet.

Den viser, at der er sket et markant fald i kriminaliteten inden for tyveri, vold, trusler om vold og hærværk blandt de 14-15-årige.

Rannvá Møller Thomsen peger på, at der tegner sig et billede af, at adfærden hos de unge generelt har ændret sig.

- De ryger mindre og eksperimenterer mindre med hash. Der er også færre trafikdrab med alkohol indblandet blandt unge, forklarer hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.