Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kriminaliteten fortsætter med at falde

Danskerne indgiver færre anmeldelser om hjemmerøverier, tricktyverier og indbrud i private hjem.

København: Det går den rigtige vej med kriminaliteten i Danmark, viser nye tal fra Rigspolitiet.

I 2015 anmeldte danskerne over 13.000 færre overtrædelser af straffeloven end året før, hvilket svarer til et fald på knap fire procent.

Det gælder særligt anmeldelser af hjemmerøverier, tricktyverier og indbrud i private hjem.

- Det er en positiv udvikling, som vi nu har set igennem flere år. Vi skal langt tilbage for at finde en periode, hvor der blev begået mindre kriminalitet i samfundet end i dag, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en pressemeddelelse.

Dog har der i 2015 været flere anmeldelser af svindel på nettet med kortoplysninger og NemID-koder. Flere bliver lokket med de så kaldte phishingmails, hvor kriminelle lokker folk til at videregive kontooplysninger.

- Vi kan se, at bedrageri er i vækst. Det er i høj grad et område, der er båret af den svindel, der finder sted på nettet. Politiet har oprustet markant på området, og tallene viser, at vi får fat i ganske mange af de mistænkte, siger rigspolitichefen.

Antallet af anmeldelser for databedrageri er således steget fra 5628 til 15.399. Det kan dog skyldes, at flere former for kriminalitet bliver registreret som databedrageri, blandt andet tyveri fra pengeautomater.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.