Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kriminaliteten falder - men er sværere at opklare

Antallet af indbrud fortsætter med at falde. Dykket i 2017 var på ni procent, siger Rigspolitiet.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

København. Mere kriminalitet foregår på nettet, og det resulterer i længere og vanskeligere efterforskninger.

Det siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg fredag i anledning af en ny statistik om overtrædelser af straffeloven i 2017. Antallet af anmeldelser er faldet med to procent i forhold til året før.

For eksempel plages færre mennesker af indbrud. Her er der tale om en nedgang i antallet af anmeldelser på ni procent, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Rigspolitichefen glæder sig over den overordnede tendens. Antallet er på et historisk lavt niveau. Siden 2007 har der kun været et år, hvor den anmeldte kriminalitet var lavere end i 2017. Samtidig gør han dog opmærksom på udfordringerne.

»Kriminaliteten bliver fortsat mere kompleks. Forbrydelserne flytter i stigende omfang ind på nettet, og for politiet betyder det vanskeligere og længere efterforskninger,« udtaler Jens Henrik Højbjerg.

Samtidig fortæller politiet, at borgerne generelt får en hurtigere reaktion, når de ringer og beder om hjælp.

Den såkaldte responstid i forhold til hastende opkald er faldet med 53 sekunder fra 2016 til 2017. Det har især folk i Nordjylland og på Fyn kunnet mærke, fremgår det af en statistik. Heri indgår dog ikke Københavns Politi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.