Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Krifa erkender brøler på Vejlegården

Kristelig Fagforening (Krifa) erkender, at de har begået en fejl i overenskomsten med Vejlegården, men retter samtidig en misforståelse, der har cirkuleret i pressen.

Faglærte kokke og tjenere på Vejlegården er ikke blevet sikret en anstændig mindsteløn, erkender Krifa
Faglærte kokke og tjenere på Vejlegården er ikke blevet sikret en anstændig mindsteløn, erkender Krifa

(Opdateret kl. 20.50: Krifa har korrigeret nogle af oplysningerne om deres mindestelønssats. Vi har opdateret artiklen og linket i bunden)

Faglærte kokke og tjenere på Vejlegården er ikke blevet sikret en anstændig mindsteløn. Det erkender Krifa ifølge Avisen.dk, efter at flere medier tirsdag bragte en sammenligning af henholdsvis 3F og Krifas aftale med Vejlegården.

- Vi må erkende, at når 3Fs og vores overenskomst bliver sat op over for hinanden, så ser det ikke for godt ud, siger Krifas landsformand, Søren Fibiger Olesen, til Avisen.dk.

Opstillingen af de to aftaler afslørede, at alle medarbejderne på den østjyske restaurant med deres nye aftale med Krifa blot er sikret 110,50 kroner i timen. Under den gamle overenskomst med 3F var faglærte kokke og tjenere bedre stillet. Tjenere fik 139,50 kroner i timen og faglærte kokke 125 kroner.

- Vi skulle naturligvis have gjort det klart, at er man faglært, så skal man have en bedre mindsteløn end en ufaglært. Så det var en fejl, siger Søren Fibiger Olesen til Avisen.dk.

Han mener dog, at medarbejdere på Vejlegården og andre steder med Krifa-overenskomst, får mere i lønningsposen med Krifa end med 3F. Det gælder ifølge Søren Fibiger Olesen eksempelvis på Nørrebros Bryghus, hvor faglærte får otte kroner mere i timen nu, end da de var organiseret hos 3F.

I en meddelelse på Krifas hjemmeside koorigerer fagforeningen dog en misforståelse, der har cirkuleret i pressen. I løbet af onsdagen er det blev udlagt som om, faglærte på Vejlegården ikke har ret til mere i løn end Krifas mindsteløn.

- Men det er ikke korrekt. For det er også en aftale i vores overenskomst, at alle har ret til en gang om året af få forhandlet deres løn ud fra blandt andet uddannelse, kvalifikationer og markedslønnen på deres område, skriver Krifa på sin hjemmeside.

Krifa vil nu forsøge at få ændret deres overenskomster således, at der kan opereres med flere mindstelønninger:

- Når det, at vi ikke opererer med mere end én mindsteløn, kan blive brugt imod os, vil vi overveje at ændre det i kommende overenskomster, så de bliver med forskellige niveauer for mindstelønninger afhængig af, om man er medhjælper, faglært, kok eller tjener, skriver fagforeningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.