Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Krag: Privathospitaler skal betale for egne fejl

Fremover må privathospitalerne selv hoste op med penge til patienter, der er blevet fejlbehandlet i deres regi.

ARKIVFOTO. Operation på Parkens Privathospital.
ARKIVFOTO. Operation på Parkens Privathospital.

Regeringen vil have privathospitalerne til selv at betale erstatninger for fejloperationer. Hidtil har det offentlige punget ud for fejl begået på privathospitaler, men det skal altså være slut, skriver metroXpress.

Hidtil har det offentlige punget ud for fejl begået på privathospitaler, men det skal altså være slut.

- Der er en grundlæggende fairness i, at de private sygehuse selv skal stilles økonomisk til ansvar for de fejl, de laver. Den regning skal det offentlige ikke hænge på, siger sundhedsminister Astrid Krag (SF), der i dag sender lovforslaget i høring.

- Man kan håbe på, at det også betyder, at de private sygehuse bliver ekstra opmærksomme på kvaliteten, når de selv skal punge ud for de skader, de laver, tilføjer hun.

I praksis betyder forslaget, at privathospitaler, privatklinikker og privatpraktiserende speciallæger skal tegne en privat forsikring, der kan dække, når der sker fejl. Det er imidlertid en dyr løsning, mener Venstre.

- Vi har hele tiden ment, at de private skal bidrage, men vi frygter, at denne ordning i sidste ende vil blive fordyrende for det offentlige. Det siger sig selv, at det bliver dyrere, når man skal forsikre sig hos et privat forsikringsselskab. Vi er altså enige om målet, men ikke om midlet, siger partiets sundhedsordfører, Sophie Løhde.

Heller ikke Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker er tilfreds med den model, sundhedsministeren fremlægger i dag.

- Det bliver en hel del dyrere, at vi skal have rodet forsikringsselskaberne ind i patienterstatningssystemet - de skal jo også tjene nogle penge. Derfor er vi også nødt til at lade priserne stige, og det vil ramme de danske regioner og patienterne, siger organisationens sekretariatschef, Naomi Pagh Abudi, til metroXpress.

Ifølge Sundhedsministeriet vil lovændringen betyde, at de offentlige pengekasser sparer et tocifret millionbeløb hvert år.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.