Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kraftigt blæsevejr nærmer sig Danmark

Tirsdag aften ser ud til at blive præget af kraftigt blæsevejr. Flere steder kan vinden nå stormstyrke.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Årets første kraftige blæsevejr er på vej mod Danmark. Vinden tager til i løbet af tirsdag, og i aftentimerne kan den nå op til stormstyrke flere steder i landet.

Sådan lyder det fra Lars Henriksen, der er vagthavende hos DMI. Han fortæller, at vindstødene kan komme helt op på 30 m/s i det vestlige Danmark.

»De kraftigste vindstød bliver ved Vestkysten, hvor man måske også nogle steder kan nå op til stærk storm i stødene,« siger han.

Også Bornholm og Nordkysten ser ud til at blive hårdt ramt. Her kan der komme vindstød med stormstyrke på omkring 25 m/s.

Denne vindstyrke kan ifølge DMI føre til betydelige skader på huse.

Resten af landet står også til at blive rusket godt igennem af blæsevejret. Her kan vindstødene få karakter af stormende kuling, som har kraft til at få tagsten til at flyve af.

Den stærke blæst kommer som følge af, at et lavtryk bevæger sig fra Norskehavet mod sydøst.

Vinden skaber også en risiko for, at vandstanden stiger nogle steder.

Samtidig er det ifølge Lars Henriksen en god idé at tænke sig om en ekstra gang, når man bevæger sig udenfor i blæsevejret.

»Man skal vare sig, hvis man går udenfor med vindstød med stormstyrke,« siger han.

»Selvfølgelig skal man passe på, hvis det blæser så meget, at der ikke falder ting ned i hovedet på en.«

Lars Henriksen forventer, at den stærke vind først har lagt sig onsdag formiddag.

Han fortæller, at blæsevejret ser ud til at blive efterfulgt af kold luft nordfra, der fører til et par dage med vintervejr med frost og lokale snebyger torsdag og fredag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.