Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kraftig regn og risiko for skybrud fredag - men »ganske pænt vejr« resten af weekenden

De festivalgængere, der i dag sætter kursen mod Northside Festival i Aarhus, får brug for både regntøj og gummistøvler. Der venter kraftig regn og risiko for skybrud fredag, mens lørdag og søndag vil byde på tørt vejr i det meste af landet.

Arkivfoto fra en viadukt oversvømmet i centrum af Vejle. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2014)
Arkivfoto fra en viadukt oversvømmet i centrum af Vejle. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2014)

Skal du høre svenske Veronica Maggio eller danske Peter Sommer på Northside denne fredag eftermiddag, så væbn dig med paraply og gummistøvler.

DMI varsler om regn i store mængder.

»Der kommer kraftig vedvarende regn, og lokalt kan regnen godt komme på kort tid, så det bliver skybrud. Størst risiko for skybrud er der i Aarhus og længere nordpå i Jylland,« siger vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Thyge Rasmussen.

På DMIs hjemmeside varsles der om »voldsomt vejr« i hele Jylland og på Fyn, mens der varsles om »risiko for voldsomt vejr« på Syd- og Vestsjælland.

»Det ser umiddelbart ud som om, det er vest for Storebælt, at der kommer kraftig regn. Der kommer også regn øst for Storebælt, men det bliver tilsyneladende en hel del mindre,« siger Thyge Rasmussen.

Den kraftige regn i Jylland vil ramme ud på eftermiddagen, og festivalgængerne på Northside kan håbe på opklaring igen fra kl. 19-20. Senere ud på aftenen kommer bygerne til Sjælland.

Temperaturen fredag vil ligge på 15-20 grader. Mod øst, hvor regnen lader vente på sig, kan den komme op på 23 grader.

Lørdag og søndag ser det ud til at blive »ganske pænt vejr«, fortæller Thyge Rasmussen.

Der venter svag vind og opklaring samt temperaturer lørdag mellem 15 og 20 grader, søndag bliver det endnu varmere med 18-23 grader, varmest mod sydøst, hvor der er gode chancer for at få sol.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.