Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kræver erstatning efter frifindelse for ruskevold

En far vil have en større erstatning, efter han blev frifundet for at have rusket sin to måneder gamle søn, så drengen fik en hjerneskade. Manden tilbragte et år bag tremmer.

Det er mere end ni år siden, at Henrik Bøgeskov Nielsen blev anholdt og fængslet for at øve vold mod sin blot to måneder gamle tvillingesøn. Ruskevold, der resulterede i en hjerneskade hos den lille dreng.

I dag sidder den 41-årige mand i Landsretten i Aarhus, for sagen er trods de mange år ikke slut endnu, skriver bt.dk.

Et år efter anholdelsen i 2003 blev Henrik Bøgeskov Nielsen frikendt for ruskevold mod sønnen og fik tilkendt erstatning på 220.000 kroner for at have siddet uberettiget varetægtsfængslet i et år.

Men nu kræver han en erstatning på 761.000 kroner for blandt andet mén og tabt erhvervsevne. I byretten tabte han sagen, men Henrik Bøgeskov Nielsen mener, at anklagen og varetægtsfængslingen har ødelagt en stor del af hans tilværelse, og i dag skal så Vestre Landsret tage stilling til erstatningskravet.

- Jeg har haft svært ved at sove, og jeg kommer let til at græde og kan ikke klare at have et arbejde. Jeg kan ikke rigtigt definere det. Jeg tror kun det er folk, der har prøvet at sidde 12 måneder i en seks kvadratmeter stor fængselscelle, der kan tale med om det her, fortæller Henrik Bøgeskov Nielsen til bt.dk i en pause i retssagen.

Den 41-årige far har forbindelser til HA-rockere og har flere domme for våbenbesiddelse og narkotikahandel bag sig. I 2009 var han blandt andet viklet ind i den meget omtalte rufferisag mod Anni Fønsby, da han hjalp Fønsbys veninde og medskyldige med at opbevare våben af særlig farlig karakter.

Men anklagen om, at han skulle have rusket sin egen søn, har slået ham ud.

- I de første 36 år af mit liv er der ingen, der har set mig græde. Men at nogen tror, jeg har gjort sådan noget ved min egen dreng. Selvfølgelig har jeg ikke det. Det har taget ufatteligt hårdt på mig, og jeg kan stadig ikke klare, når folk spørger ind til det. Så begynder jeg at tude, siger Henrik Bøgeskov Nielsen.

Landsretten konkluderede i 2005, at Henrik Bøgeskov Nielsens søn var blevet udsat for ruskevold, men det er aldrig lykkedes at finde ud af, hvem der udsatte den lille dreng for volden.

Den 41-årige Henrik Bøgeskov Nielsen fik i 2008 tilkendt førtidspension, da han efter fængslingen aldrig har fået genoptaget sit job som maskintekniker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.