Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kræftens Bekæmpelse opfordrer danskerne til at gå mere til lægen

Hvis danskerne begynder at gå oftere til lægen, vil langt færre dø af en kræftsygdom, vurderer Kræftens Bekæmpelse.

Danskerne går alt for lidt til lægen. Det mener Kræftens Bekæmpelse, som opfordrer danskere til at besøge deres læge meget oftere og være opmærksom på de første små tegn på, at man måske har kræft. Med hyppigere lægebesøg vil mange flere nemlig kunne undgå at dø af sygdommen, vurderer organisationen. Det skriver tv2.dk.

»Vi kunne redde mange flere. Hvis vi sammenligner os med en række andre lande som eksempelvis Sverige, hvor Sundhedssystemet ligner det danske, dør markant flere danskere af kræft. En af grundene er, at vi går for sent til lægen. Det skal vi blive bedre til,« siger overlæge Iben Holten fra Kræftens Bekæmpelse til tv2.dk.

Tal fra Kræftens Bekæmpelse viser, at der i løbet af fire år var næsten 7000 danskere, der gik til lægen med lungekræft, som var i det fremskredne stadie 4. Kun 134 overlevede i fem år. Langt flere kunne være blevet reddet, hvis de var gået til lægen tidligere. Var sygdommen blevet opdaget i stadie 2, havde 1600 af de 7000 formentlig overlevet i fem år.

Kræften Bekæmpelse fortæller desuden til tv2.dk, at det oftest er mænd, der er for lang tid om at gå til lægen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.