Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kræftens Bekæmpelse advarer om smitsom solariebrug

En ny kampagne mod solariebrug skal gøre unge opmærksom på, at kræft i huden kan være socialt smitsom, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse.

Kræft kan ikke smitte ud fra en medicinsk betragtning, men Kræftens Bekæmpelse mener nu alligevel, at hudkræft kan være smitsom for unge, hvis man sætter det sociale aspekt op imod solariebrug. Mere end halvdelen af de unge brugere af den kunstige sol, dyrker det sammen med venner, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse, der vil sætte fokus på unges solarievaner i en ny kampagne.

- Det kan være socialt smitsomt at gå i solarium. Unge, hvis venner eller familie går i solarium, har en større sandsynlighed for selv at blive solariebrugere. 6 ud af 10 unge solariebrugere følges med nogen fra deres sociale netværk, når de går i solarium, siger Line Rasmussen, chefkonsulent i Solkampagnen, et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

Som et led i kapagnen vil man hejse et solarium op i 20 meters højde. For hvert »like«, som kampagnens Facebookside får, bliver en af de tusinde snore til solariet klippet over, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse.

- I stedet for at bakke hinanden op i at gå i solarium, så håber vi, at flere unge vil gå foran og uden om solarierne og dermed smitte vennerne med god soladfærd, siger Mette Meldgaard, områdechef for sundhed i TrygFonden.

Solariet er hejst op over operaens parkeringsplads i København.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.