Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Koranlærer gift med 15-årig dansk pige

Koranlærer politianmeldt af Københavns Kommune efter ægteskab med 15-årig dansk pige.

Danske teenagepiger helt ned til 15 år gifter sig med muslimske mænd. Det viser en ny sag fra Københavns Kommune, hvor en 15-årig pige i sommer giftede sig med en mand midt i tyverne i en moske på Vibevej 16 i Københavns Nordvestkvarter.

Manden fungerede som koranlærer ved moskeen, og vielsen skete uden samtykke fra pigens forældre og kun få måneder efter pigen stiftede bekendtskab med islam. Københavns Kommune har nu meldt manden til politiet for at have haft et ulovligt forhold mellem lærer og elev samt for at holde en umyndig person væk fra sine forældre. Pigen er i dag frivilligt anbragt på et bosted.

Socialborgmester Mikkel Warming (Enh.) kalder sagen tragisk.

»Imamer, der vier 15-16-årige piger, er nogle skiderikker. I den her sag, hvor kommunen først har prøvet at mægle, er vi oppe mod stærke kræfter, der kan sammenlignes med Moon, Faderhuset eller Scientology. Den konkrete sag nærmer sig hjernevask,« siger Mikkel Warming.

Også i det muslimske miljø vækker sagen stærke følelser. Imam Abdul Wahid Pedersen har personligt været inde i sagen for at hjælpe familien.

»Jeg vil gerne sige højt og tydeligt, at den her sag er forkastelig. Vielsen er helt ude i hampen,« fastslår Abdul Wahid Pedersen.

Formanden for moskeen på Vibevej nægter ethvert kendskab til vielsen, selv om der findes et bryllupsbillede af parret fra moskeen.

Justitsminister Lars Barfoed (K) tager sagen dybt alvorligt, og han beder nu Familiestyrelsen om omgående at indskærpe over for trossamfundene og de religiøse forkyndere, at reglerne for vielse skal overholdes.

»Det er bekymrende, hvis unge piger føler sig fanget i ægteskabslignende forhold, som de selv anser for bindende. Og det er selvsagt uacceptabelt, hvis religiøse forkyndere med vielsesbemyndigelse medvirker til at skabe tvivl om religiøse vielsers juridiske status,« siger han.

Sagen om den 15-årige pige er ikke enestående. I sidste uge afslørede Berlingske, at imamer har viet umyndige danske piger på 16 og 17 år uden samtykke fra forældrene. Ægteskaberne er ikke juridisk bindende, men binder ifølge en stribe eksperter pigerne socialt endnu stærkere end et dansk ægteskab.

Den 15-årige pige fra København har giftet sig ind i et mindre muslimsk trossamfund, der betegnes som sektlignende af andre muslimer. Ifølge Lene Kühle, ph.d.-studerende på Aarhus Universitet, har trossamfundet tiltrukket en del danske konvertitter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.