Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kontroversiel prædikant skal holde oplæg på Metropol: »Det skal han simpelthen ikke have lov til«

En islamisk prædikant med kontroversielle holdninger deltager i weekenden i et arrangement, der foregår i lokaler udlejet af professionshøjskolen Metropol. Men det hører ingen steder hjemme, mener socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen.

Nørrebro har tidligere haft besøg af kontroversielle prædikanter. Som her da canadiske Bilal Philips besøgte Korsgadehallen i 2011.
Nørrebro har tidligere haft besøg af kontroversielle prædikanter. Som her da canadiske Bilal Philips besøgte Korsgadehallen i 2011.

En omstridt muslimsk prædikant holder i weekenden oplæg på et seminar i professionshøjskolen Metropols lokaler på Nørrebro i København.

Prædikanten Kamal el Mekki skal deltage i et arrangement, der er arrangeret af det islamiske AlMaghrib Institute i Danmark, og som bl.a. Det Islamiske Trossamfunds (DIT) ungdomsorganisation Munida har reklameret for i et nu slettet opslag på Facebook.

Han er tilknyttet AlMaghrib Institute, og han er kommet med indtil flere kontroversielle udtalelser om alt fra homoseksuelle og utroskab og islamisk straf til kvinder, slaveri og frafaldne muslimer.

Socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen tøver ikke med at kalde Kamal el Mekki for en hadprædikant, og han er rystet over, at en offentlig uddannelsesinstitution som Metropol vil leje lokaler ud til et arrangement som det med Kamal el Mekki.

Lars Aslan Rasmussen henviser til, at et lignende arrangement med prædikanten tidligere er blevet aflyst i Sverige. I 2014 skulle han have talt til et arrangement i et af svensk LOs lokaler, men da det gik op for organisationen, hvem han var, og hvad han står for, blev han af organisationen forbudt adgang til lokalerne.

En muslimsk ungdomsorganisation i Norge har tidligere været nødt til at droppe et arrangement med Kamal el Mekki, fordi det skulle foregå i offentlige lokaler.

»Det er ret vildt, at han skal tale skal tale et offentligt sted som Metropol, det skal han simpelthen ikke have lov til,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Han opfordrer Metropol til omgående at nægte at udleje lokalerne på Nørrebro, hvis Kamal el Mekki skal tale og undervise.

»Den mand siger de vildeste ting. Han taler om, at frafaldne muslimer fortjener at dø. Hvad nu, hvis en af de unge til sådan et arrangement går ud og gør alvor af det? Jeg mener, han overtræder loven,« siger Lars Aslan Rasmussen om prædikanten, der for to år siden også var inviteret til Danmark.

Lars Aslan Rasmussen oplyser, at han vil bede regeringen redegøre for, hvad den vil gøre for at forhindre, at en mand som Kamal el Mekki kan få adgang til at sprede sine budskaber i offentligt ejede lokaler.

Metropol oplyser, at sagen er ved at blive undersøgt, og at »der vil blive truffet en beslutning senere i dag.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.