Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kontorfolk kan aflaste betjente, når de sendes til grænsen

Ti af landets 12 politikredse sender dagligt et tocifret antal betjente til den danske grænse mod syd.

RPolitiets tilstedeværelse ved grænserne mod Tyskland er nidoblet siden januar. Ti af landets 12 politikredse sender betjentene, men det koster på hjemmebanen.
RPolitiets tilstedeværelse ved grænserne mod Tyskland er nidoblet siden januar. Ti af landets 12 politikredse sender betjentene, men det koster på hjemmebanen.

HK'ere kan aflaste det pressede danske politi, som dagligt sender hundredvis af betjente til den danske grænse mod syd.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkeparti og SF, efter at politiet til Ritzau har fortalt om nedslidte betjente og besvær med at nå det almindelige politiarbejde.

- Politiet skal aflastes her og nu. Vi er nødt til at tage presset af betjentene, som arbejder meget, meget hårdt. Det, man bør gøre, er at se på, om der er politiopgaver, som andre faggrupper kan tage sig af, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).

Det behøver ikke nødvendigvis være uniformerede medarbejdere, som sidder i fotovogne eller tager sig af paskontrollen, mener han. Også it og administrative opgaver kan HK'ere tage sig af, siger retsordfører for SF Lisbeth Bech Poulsen.

- Man hører desværre, at der ikke er tid til alt fra borgernær kriminalitet til økonomisk kriminalitet. Man kan lave en analyse af, om man i højere grad kan prioritere opgaver, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Politiet har allerede fået bevilget milliarder, påpeger retsordfører for Venstre, Preben Bang Henriksen.

I efteråret indgik regeringen sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative en aftale på politiområdet.

Her blev der blandt andet åbnet for et større optag på politiskolen og omstrukturering, så 700 betjente bliver frigivet til såkaldte "kerneopgaver".

- Det er selvfølgelig ikke tiltag, som virker fra den ene dag til den anden. Det kan være, man bliver nødt til at prioritere i de enkelte kredse, indtil det slår igennem. Vi har desværre ikke et ekstra politikorps, vi kan sætte ind, siger han.

Torsdag forlængede regeringen grænsekontrollen. Den har svigtet ved ikke at gå forrest for en fælles løsning på flygtningekrisen, mener retsordfører Sofie Carsten Nielsen (R).

- Vi synes ikke, at kontrol ved de nationale grænser er løsningen. Så længe vi bare plejer vores eget, må vi tage den her opgave på os. Men det er klart, at det ikke er holdbart for politiet i længden, siger hun.

SF kalder grænsekontrollen "begrædelig".

- Vi mener, at man skal sige: Ja, vi vil være med til at finde en fordelingsløsning og en fælles asylpolitik i Europa, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Regeringen arbejder hårdt på at finde en fælles løsning, mener Preben Bang Henriksen.

- Men det er ikke noget, der kommer hverken i dag eller i morgen. Det er ikke noget, der vil løse situationen hos Nordjyllands Politi i dag, siger han.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.