Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kongefamilien på hurtigt besøg ved Henriks kiste

 

I videoen øverst kan du se dronningen og den øvrige kongefamilie ankomme.

Opdatering: Dronning Margrethe, kronprinsparret samt prins Joachim og Marie har forladt Christiansborg Slotskirke efter lørdag formiddag at have besøgt afdøde prins Henrik.

BT's reporter på stedet fortæller, at de fem royale var hos Prins Henrik i godt tyve minutter, inden de igen drog afsted.

“De kom i deres kronebiler, krammede først og gik så direkte ind. Da de kom ud, var det Dronningen først og derefter kronprinsparret samt Joachim og Marie.”

Det kongelige besøg foregik uden snak med eller vink til de fremmødte.

Dronningen og den nærmeste royale familie besøger lørdag formiddag prins Henriks kiste.

Det sker efter, at Prinsens båre fredag blev overført fra Amalienborg til Christiansborg Slotskirke. Her ligger den afdøde 83-årige på castrum doloris, så familien og den danske befolkning har mulighed for at sige et sidste farvel til prins Henrik.

Lørdag formiddag er det planlagt, at dronning Margrethe skal ankomme til slotskirken for at besøge sin afdøde mands kiste, der ligger på en forhøjning i kirken og bevogtes af otte officerer.

Omkring klokken 10.20 ankom Dronningen så sammen med kronprinseparret, prins Joachim og Marie til Prins Jørgens Gård, hvorfra de gik ind til Christiansborg Slotskirke for at besøge den afdøde, fortæller BT's reporter på stedet.

Besøget sker, inden der senere lørdag åbnes op for offentligheden, der får mulighed for at besøge kirken og vise prins Henrik en sidste respekt.

Prins Henrik sov tirsdag aften stille ind på Fredensborg Slot, efter at han dagen før var kommet hjem fra Rigshospitalet.

Det er muligt for alle at se prinsen i castrum doloris fra lørdag eftermiddag klokken tre til lørdag aften klokken syv, søndag fra middag til syv om aftenen og mandag eftermiddag fra klokken tre og fire timer frem.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.