Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommunerne modtager flere underretninger om børn, der mistrives

Kommunerne modtager flere indberetninger om børn, der mistrives.
Kommunerne modtager flere indberetninger om børn, der mistrives.

Kommunerne modtager flere og flere underretninger om børn, der angiveligt mistrives.

Hjørring Kommune modtog f.eks knap 1400 underretninger i fjor - en fjerdedel flere end året før. Det skriver DR Nordjylland.

Formanden for de nordjyske socialrådgivere, Mads Bilstrup, advarer om, at socialrådgiverne ikke kan følge med og efterlyser færre, men bedre underretninger.

»Mange af de underretninger, vi modtager er meget upræcise og ikke særligt klare på, hvad bekymringen går på fra pædagogen, skolelæreren eller sundhedsplejersken,« siger Mads Bilstrup til DR Nordjylland.

I Hjørring tager formanden for børneudvalget, Kasper Maarup Andersen, de stigende antal underretninger som et tegn på, at flere nu ved, at de har pligt til at indberette mulig omsorgssvigt.

Han forudser endnu flere indberetninger i år - et tal, som måske, måske ikke, kan bringes ned ved at appellere til en bedre kvalitet.

»Der hvor vi kan gøre det mere kvalificeret er for det kommunale, statslige eller regionale enheder, men det samme kan vi ikke gøre for borgerne i deres henvendelser.«

Socialrådgivernes formand Mads Bilstrup, mener at man bør skele til den løsning, man har fundet i Brønderslev Kommune. Her mødes socialrådgivere med lærere, pædagoger og sundhedsplejersker for at drøfte bekymringer over deres børn.

»Og på den baggrund kan vi iværksætte en meget tidlig indsats, inden det eventuelt udvikler sig til en underretning.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.