Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommuner vil tvinge unge ledige i uddannelse

Det uddannelsespålæg, der i dag gælder for unge under 25 år, skal udvides til at gælde alle unge op til 30 år.

Er man ledig, under 30 år og uden uddannelse, skal man inden for kort tid - typisk i løbet af få uger - begynde på en uddannelse. Det mener bestyrelsen i Kommunernes Landsforening (KL), som netop har vedtaget et udspil, der har til formål at bekæmpe ungdomsarbejdsløshed.

Helt konkret mener KL, at uddannelsespålægget, der i dag gælder for unge under 25 år, skal udvides til at gælde alle unge op til 30 år. Det betyder ifølge KL, at cirka 24.500 unge ledige uden uddannelse vil blive omfattet af uddannelsespålæg.

- KL er stærkt optaget af, at flere unge får en uddannelse, og at færre skal være på kontanthjælp. Det duer ikke, at unge forsørgere er undtaget fra uddannelsespålæg, siger KL-formand Jan Trøjborg (S).

- Der er alt for stor risiko for, at den unge enlige mor bliver hængende på kontanthjælp og aldrig får startet på en uddannelse. Derfor skal også de unge med børn ud af kontanthjælp og over på SU, hvor der jo blandt andet er ekstra SU-klip og anden økonomisk støtte, hvis man har børn, siger han.

KLs opfordring til regeringen om at udvide uddannelsespålægget op til 30 år baserer sig blandt andet på en ny KL-analyse. Den viser, at siden man indførte uddannelsespålægget for op til 25-årige, er andelen af unge, der skifter kontanthjælpen ud med SU, steget fra 15 procent i 2006 til 34 procent i 2011.

- Det er resultater, som viser, at de unge gerne vil, og at jobcentrene er gode til at sende de unge i retning af uddannelse. De gode resultater skal nu udvides til alle unge under 30 år, siger Jan Trøjborg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.