Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommuner: Skat nedprioriterer kampen mod socialt bedrageri

Flere kommuner har svært ved at få hjælp af Skat til at afsløre sociale bedragere. Det sker efter, at Skat har nedlagt det projekt, som i samarbejde med kommunerne skulle komme socialt bedrageri til livs.

Flere kommuner kritiserer Skat for at nedprioritere samarbejdet om at afsløre socialt bedrageri. Det skriver tv2.dk.

I 2012 indførte Skat projektet »Projekt Socialt Bedrageri«, men siden det blev nedlagt i juni, har flere kommuner haft svært ved at få hjælp til at afsløre sociale bedragere, og dermed komme bedrageriet til livs, lyder kritikken.

»Vi er rigtig glade for vores samarbejde med SKAT, men det seneste halvandet års tid har vi mærket, at SKAT ikke har de samme ressourcer, og det betyder, at når vi skal ud og kontrollere, så har vi ikke SKAT ved siden,« siger Pernille Madsen, der er chef for Borgerservice i Helsingør.

Årsagen til, at det er et problem, er, at Skat har mere vidtgående beføjelser, end kommunerne har. Derfor er kommunerne nu bange for, at det bliver sværere at afsløre sager om socialt bedrageri, hvis det ikke sker i samarbejde med Skat.

Skat siger til tv2.dk, at projektet aldrig har været ment som en permanent ordning.

»Vi vil gerne hjælpe dem, men nu har vi brugt tre år, hvor vi har videregivet vores erfaringer, og nu vurderer vi, at vi ikke har så meget at videregive mere,« siger underdirektør hos Skat Lars Jepsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.