Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommuner klar til at gøre plads til asylansøgere

Udlændingestyrelsen vil skaffe omkring 200 nye pladser til asylansøgere inden nytår. Styrelsen har mødt positiv indstilling fra landets kommuner til at hjælpe.

Flere af landets kommuner har meldt positivt tilbage til Udlændingestyrelsen i forhold til at kunne skabe flere pladser til asylansøgere. Det oplyser Udlændingestyrelsen, efter styrelsen 9. november skrev til alle kommuner med en anmodning om at udpege egnede lokaler. Forventningen er at skaffe 250 til 300 nye asylpladser, hvoraf mindst 200 pladser forventes at være på plads inden nytår.

- Vi er under et meget stort pres for at finde indkvartering til asylansøgere, men vi er glade for at have fået en række positive henvendelser, som vi nu undersøger nærmere. Vores forventning er at finde minimum et par hundrede pladser inden nytår, oplyser kontorchef Thomas Mortensen i en meddelelse fra Udlændingestyrelsen.

Heri fremgår det, at styrelsen har modtaget svar fra omkring 20 kommuner, hvoraf knap halvdelen var positive. Der er fortsat mange ting, der skal falde på pladsen, inden der kan indgås konkrete aftaler. Det er derfor også for tidligt at udpege konkrete adresser.

- Selv om vi forventer at finde minimum et par hundrede pladser, leder vi fortsat med lys og lygte efter større lokaliteter, for behovet forventes at fortsætte ind i 2013, meddeler Thomas Mortensen.

Udlændingestyrelsen vil i den kommende tid orientere via nyidanmark.dk, når de enkelte adresser bliver konkret aftalt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.