Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommuner famler med at få flygtninge i arbejde

Hvis alle landets kommuner gjorde som de bedste, ville langt flere flygtninge komme i arbejde, viser ny undersøgelse. KL erkender, at der er behov for større politisk fokus på integrationsindsatsen i kommunerne.

Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at få flygtninge i arbejde. Det viser en undersøgelse, som LG Insight har lavet for Ugebrevet A4.

I Slagelse Kommune er man i perioden 2009-2012 lykkedes med forvandle 45 procent af de nyankomne flygtnigne til selvforsørgende et år efter deres ankomst, mens det i kommuner som Rebild og Guldborgsund kun er hver tiende, viser undersøgelsen.

På landsplan er det 23 procent flygtninge og indvandrerne, der tjener penge nok til at forsøge sig selv et år efter, de er ankommet til de danske kommuner.

I sin nytårstale adresserede statsminister Helle Thorning-Schmidt da også problemet, da hun bebudede, at flygtninge ikke skal gøres til klienter.

Ifølge direktør Lars Larsen fra analysefirmaet LG Insight bør politikerne i så fald skele mod de kommuner, der er gode til at få flygtninge i arbejde, for her er der flere fællestræk, påpeger han.

»Der er en klar tendens til, at de kommuner, der ligger godt, sætter intensivt ind fra start med parallelle tilbud – både sprogundervisning, virksomhedstilbud og i forhold til familiens livssituation. Jo mere tværfagligt og jo mere intensivt, man sætter ind, jo hurtigere får man tilsyneladende flygtninge i arbejde,« siger Lars Larsen til Ugebrevet A4.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.