Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommuner budgetterer med underskud i 2013

Dugfriske tal viser, at den gennemsnitlige kommune budgetterer med et underskud på 446 kroner per indbygger i 2013, og at gælden dermed forøges tilsvarende. Det viser nøgletal fra KORA - Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning.

For en kommune af gennemsnitlig størrelse svarer det til et underskud på 25 millioner kroner.

»Samtidig er 2013 et valgår, og i valgår har kommunerne ifølge KORAs nøgletal haft tendens til at overskride deres budgetter væsentligt. Der er derfor stadig behov for, at kommunerne prioriterer budgetoverholdelse højt, sådan som de har gjort i de to senest kendte regnskabsår,« siger projektleder Bo Panduro, der står bag nøgletallene.

Generelt viser nøgletallene for budget 2013, at gennemsnitskommunens samlede økonomi fortsat er skrøbelig, selv om kommunerne på det seneste ikke har udnyttet de aftalte rammer for serviceudgifterne fuldt ud.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.