Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommune vil redde Rubjerg Knude Fyr fra havet

Topfolk i Hjørring Kommune vil flytte Rubjerg Knude Fyr 40 meter ind i landet, så det ikke styrter i havet.

En gammel torpedo, som formentlig er blevet kaster fra et fly under 2. verdenskrig, er onsdag d. 19 juli 2017 blevet fundet ved Rubjerg Knude Fyr i Lønstrup. (Foto: Scanpix/Scanpix 2017)
En gammel torpedo, som formentlig er blevet kaster fra et fly under 2. verdenskrig, er onsdag d. 19 juli 2017 blevet fundet ved Rubjerg Knude Fyr i Lønstrup. (Foto: Scanpix/Scanpix 2017)

København. Hvis ikke der bliver grebet ind, står Rubjerg Knude Fyr ved Vesterhavet til at styrte i havet.

Derfor ønsker flere topfolk i Hjørring Kommune at flytte fyret 40 meter ind i landet, skriver DR P4 Nordjylland. Det skal sikre, at nordjyder og turister fortsat vil kunne nyde udsigten fra fyret i fremtiden.

En af fortalerne for at flytte fyret ind i landet er formanden for Hjørring Kommunes teknik- og miljøudvalg, Søren Smalbro (V).

- Rubjerg Knude Fyr har enorm betydning for turismen i Nordjylland. Det er vores svar på Den Lille Havfrue, så vi kan ikke bare passivt se til, mens det forsvinder, siger han til DR P4 Nordjylland.

Der har været delte meninger om, hvorvidt man skal overlade fyret til naturens kræfter, eller om man bør gribe ind for at redde fyret.

Men nu står Søren Smalbro sammen med Hjørring Kommunes borgmester, kommunaldirektør og tekniske chef om et forslag om at sikre fyret ved at flytte det længere fra havet.

- Der findes modeller for, hvordan man flytter et fyr, og der har også været nogle priser fremme, men vi har ikke noget konkret endnu, siger Søren Smalbro til DR P4 Nordjylland.

I første omgang skal planen godkendes af Naturstyrelsen og byrådet i Hjørring Kommune, før man kan begynde flytningen af Rubjerg Knude Fyr.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.