Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommune og politi i kontakt efter angreb i Stockholm

- Vi skal ikke give efter for de mørke kræfters forsøg på at skræmme os, siger overborgmester Frank Jensen.

Frank Jensen cyklede lørdag hen til den svenske ambassade for at kondolere og udtrykke sin solidaritet med svenskerne (arkivfoto). Free/Presse / Jakob Carlsen
Frank Jensen cyklede lørdag hen til den svenske ambassade for at kondolere og udtrykke sin solidaritet med svenskerne (arkivfoto). Free/Presse / Jakob Carlsen

På grund af angrebet på tilfældige mennesker midt i Stockholm har Københavns Kommune lørdag været i kontakt med politiet.

Nu overvejer politiet, om der er grund til at tage nye synlige initiativer for at beskytte borgere, oplyser overborgmesteren i Københavns Kommune, Frank Jensen (S).

- Vi har spurgt, om det, der foregik i Stockholm, giver anledning til behov for vores hjælp.

- Indtil videre har politiet oplyst, at man ikke er færdige med deres overvejelser og deres indhentning af efterretninger, siger Frank Jensen.

Efter angrebet på et julemarked i Berlin i december bistod kommunen politiet med at opsætte betonsøjler og betongrise rundt om i det centrale København.

De står fortsat i gadebilledet i hovedstaden. Muligvis bliver det en permanent foranstaltning, der skal hindre angreb på tilfældige i menneskemængden.

Derfor forbereder kommunen sig på at forskønne arrangementerne, så de for eksempel kan komme til at bestå også af blomsterkummer og træer.

I øvrigt cyklede overborgmesteren lørdag hen til den svenske ambassade i København for at kondolere og udtrykke sin solidaritet med svenskerne.

- Vi skal ikke give efter for disse mørke kræfters forsøg på at forskrække os, men blive ved med at leve på en åben udadvendt måde, siger Frank Jensen.

Han understreger, at det er en opgave for efterretningstjenesten at overvåge de miljøer, som kan tænkes at udgøre en risiko.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.