Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommunaldirektør: Vi har ikke fyret nogen på grund af fedme

Billund Kommune har handlet i strid med EU-lovgivningen i forbindelse med en fyring af en dagplejer, mener FOA. Kommunen mener ikke, der er noget at komme efter.

Ingen bliver fyret af Billund Kommune på grund af fedme. Det fastslår kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen i forlængelse af en sag om en dagplejer, som sammen med FOA ved retten i EU vil have afprøvet, om det er ulovligt at fyre folk, fordi de er overvægtige. Det skriver jv.dk.

– Vi har ikke fyret nogen på grund af fedme, sådan som nogen påstår. Vi har tilpasset vores organisation i forbindelse med generelle nedskæringer, siger Ole Bladt-Hansen til jv.dk.

Sagen, som forleden blev offentliggjort i Fagbladet FOA, drejer sig om dagplejer Karsten Kaltoft, som i november 2010 blev fyret af Billund Kommune.

Hans leder forklarede ifølge Fagbladet FOA, at det skyldtes, at han ikke havde tabt sig, som lederen havde opfordret ham til.

Ifølge FOAs advokat Jacob Sand strider den behandling mod EU-lovgivningen.

- At fyre folk på grund af fedme det, mener jeg, er diskrimination, siger han til fagbladet.

KL: Ok at fysisk formåen indgår i vurdering

Ifølge Forskelsbehandlingsloven må arbejdsgivere i Danmark ikke diskriminere ved afskedigelse og ansættelse på grund af blandt andet hudfarve, religion og handicap, men loven nævner ikke noget om overvægt, skriver FOA.

- Det er et hul i lovgivningen, som vi håber, der kan blive rettet op på med denne sag, forklarer Jacob Sand.

Kommunernes Landsforening (KL) mener ikke, der er tale om diskrimination. KL bistår Billund Kommune i sagen.

- Det er efter KLs opfattelse lovligt og sagligt, hvis en persons fysiske formåen indgår i vurderingen af den ansattes evne til at bestride et job. Det er, hvad der er sket i Billund efter KLs opfattelse, siger Karsten Thystrup, kontorchef for jura og EU i KL, til Fagbladet FOA.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.