Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommunal-direktør fyret efter falske anklager

Kommunaldirektør beskyldte Vallensbæks borgmester for magtmisbrug. En rapport frikendte borgmesteren, og nu er kommunaldirektøren blevet fyret.

Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune har fyret kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Fyringen kommer efter en turbulent periode, hvor kommunaldirektøren beskyldte borgmester Henrik Rasmussen (K) for nepotisme og magtmisbrug. Efterfølgende fastslog en rapport, som kommunen fik udarbejdet med juridisk bistand fra Kommunernes Landsforening (KL), at der var tale om falske anklager, og det fik onsdag konsekvenser for kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen.

2. viceborgmester, Søren Wiborg (S), kalder det en »trist sag«.

- Ansættelsesforholdet skulle afsluttes, og på det foreliggende grundlag fandt kommunalbestyrelsen, at der var tale om grov misligholdelse af ansættelsesforholdet fra kommunaldirektørens side. Derfor er eneste løsning en afskedigelse med fire måneders varsel, siger Søren Wiborg.

Kommunalbestyrelsen forventer ikke, at der kommer nyt frem i forbindelse med Statsforvaltningens behandling af sagen, men fagforeningen Djøf kalder fyringen »urimelig« og kritiserer desuden, at Bjarke Steen Johansen er blevet fyret før sagen er belyst af myndighederne.

- Det undrer os, at kommunen vælger af afskedige kommunaldirektøren samtidig med at Statsforvaltningen er i gang med at undersøge sagen. En sag hvor også ombudsmanden har meddelt, at han følger sagen, siger Henning Thiesen, der er formand for de offentlige chefer i Djøf.

Djøf mener, at den nu fyrede kommunaldirektør har handlet helt rigtigt i sagen, da han først henvendte sig til borgmester Henrik Rasmussen med sin kritik.

- Da dette efter hans opfattelse var resultatløst, henvender han sig, via sin faglige organisation, til kommunalbestyrelsen og sidenhen til Statsforvaltningen. Hvis man kan blive fyret med en begrundelse om grov misligholdelse for det, vil det være et kæmpe tilbageskridt for ønskerne om en åben og transparent offentlig sektor, siger Henning Thiesen fra Djøf.

Djøf vil afvente afgørelsen fra Statsforvaltningen, inden man tager yderligere skridt i sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.