Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kollektivet Bumzen skal rydde op før middag - ellers afspærrer kommunen stedet

Bygningen, der huser kollektivet Bumzen, hvor 17 personer blev anholdt i forbindelse med at have deltaget i Ungdomshus-demonstrationen, er farlig for beboerne. Det skal bringes i orden inden middag, ellers afspærrer kommunen stedet.

Bumzen på Nørrebro er et tilholdsted for bevægelsen »Reclaim the streets«, som arrangerer arrangementer i København, som handler om at bruge gademiljøet som et fællesareal. Bevægelsen har flere gange været sat i forbindelse med voldelige episoder på bl.a. Nørrebro. (Arkivfoto)
Bumzen på Nørrebro er et tilholdsted for bevægelsen »Reclaim the streets«, som arrangerer arrangementer i København, som handler om at bruge gademiljøet som et fællesareal. Bevægelsen har flere gange været sat i forbindelse med voldelige episoder på bl.a. Nørrebro. (Arkivfoto)

Da Københavns Politi onsdag anholdt 17 mand i kollektivet Bumzen, fandt politiet det nødvendigt at tilkalde en bygningsinspektør også.

Bygningen var nemlig tilvirket sådan, at politiet vurderede, at det var farligt for beboerne at opholde sig dér. Faktisk vurderede politiet, at der var risiko for, at bygningen kunne styrte sammen.

Helt så galt står det dog ikke til, har bygningsinspektøren nu konkluderet. Det skriver DR Nyheder.

Men Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning har valgt at sende ejerne af bygningen et påbud om at få rettet op på en række alvorlige mangler inden fredag klokken 12.

Samtlige redningsåbninger i stueetagen, altså vinduer og døre, er barrikaderet med bjælker og skodder, og det er farligt i tilfælde af brand.

»Der er nærliggende fare for beboerne i tilfælde af brand,« siger centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Steffen Mark Jensen, til DR.

Og det skal være bragt i orden inden middag, ellers skal bygningen rømmes og afspærres omgående.

Udover de barrikaderede døre og vinduer er der heller ikke ordentlig adgang til trapperne samt branddøre, der ikke kan lukke tæt.

Og bliver disse ting ikke bragt i orden, så vil kommunen altså rømme bygningen og afspærre den:

»Det betyder jo, at vi vil spærre adgangen til bygningen. Det er der jo forskellige løsninger på – enten ved at låse dørene, sætte plader op eller lignende,« siger Steffen Mark Jensen.

Da politiet foretog de 17 anholdelser i Bumzen, gjorde man en række spektakulære fund:

»Omkring 100 gasmasker, partisansøm, en del kasteskyts, peberspray og efter sigende også en række kemikalier,« fortæller politiinspektør ved Københavns Politi Mikael Wern, der har stået for efterforskningen af urolighederne i forbindelse med tiårsdagen for rydningnen af Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Den efterforskning samt gennemgang af en stor mængde videomateriale fra demonstrationen førte onsdag morgen til, at politiet anholdt 25 personer på ti forskellige adresser, 17 af af anholdelserne skete i kollektivet Bumzen i Baldersgade på Nørrebro.

Berlingske besøgte uden synderligt held Bumzen onsdag eftermiddag, efter de 15 af de 17 anholdte fra stedet var blevet løsladt igen. Læs mere her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.