Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kollega: Voldtægtstiltalt overlæge havde temperament

En overlæge er anklaget for at have voldtaget en kvindelig reservelæge og misbrugt sin stilling.

Næstved. Kolleger til en voldtægtsanklaget overlæge beskriver ham i Retten i Næstved som en mand med temperament.

Overlægen er tiltalt for voldtægt, forsøg på voldtægt og for andet seksuelt forhold til den kvindelige reservelæge, som arbejdede på samme sjællandske sygehus.

Han er også tiltalt for at have misbrugt sin stilling i forbindelse med det seksuelle forhold. Der har været flere episoder, hvor han er kommet med kritik af kvinden, men det havde intet at gøre med forholdet, påstår han.

Reservelægen anmeldte voldtægterne i april 2016. Kort tid efter betroede hun sig til en kvindelig kollega, som vidner i sagen. Hun fortæller, at overlægen fik klager fra flere sygeplejersker på grund af hans tone.

- Vi skulle tage os sammen og virkelig skrue tempoet op. Han har temperament, og han kunne blive utålmodig.

- Jeg har hørt, at det var svært at overvære den faglige mobning, der var der, hvis hun (reservelægen, red.) ikke gjorde, som han ville, siger kollegaen i retten.

Overgrebene skulle angiveligt være sket i perioden juni til december 2015. Den tiltalte overlæge nægter sig skyldig i anklagerne. Han har dog erkendt, at han havde et seksuelt forhold til kvinden.

En anden kollega, som snakkede privat med både reservelægen og overlægen, vidner også i retssagen. Han forklarer, at overlægen var meget interesseret i den kvindelige læge.

Han fortæller også, at der var episoder, hvor overlægen blandede sig i kvindens operationer, mens hun opererede.

- Han får overtaget kontrollen til en grad, hvor det bliver lidt for meget. Man må respektere dem, der står med patienten, siger han.

- Der var også en episode, hvor han ifølge folk på operationsstuen var grov over for hende, siger kollegaen.

Det har ikke været muligt at høre den kvindelige reservelæges forklaring i sagen, da hun afgav forklaring for lukkede døre.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.