Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Koks i kommuneresultater ved skolevalget

Kommuneresultaterne ved det netop afholdte skolevalg er ikke korrekte. Det er en systemfejl, der har skabt problemerne, men landsresultatet er uændret, da der blot er tale om en visningsfejl.

En systemfejl har ødelagt samtlige de kommunale resultater ved skolevalget 2015, som torsdag er afholdt på flere en 800 skoler landet over.

Det fortæller Christian Lentz, som er projektleder på skolevalget.

»Der har været en funktionel fejl på hjemmesiden, der har gjort, at når man har klikket på den enkelte kommune, så har man fået visningen fra den kommune, der ligger alfabetisk forinden. Derfor er der ikke overensstemmelse mellem tallene på de skoler, der ligger i kommunen, og på kommuneresultatet,« siger Christian Lentz.

Men selv om der har været en del forvirring om valgresultatet, så understreger Christian Lentz, at selve landsresultatet, der lå klar torsdag aften, fortsat er helt korrekt. Dermed har eleverne i landets 8. og 9. klasser fortsat givet en klar støtte til den blå blok med Venstre i spidsen.

»Det er vigtigt at understrege, at landsresultatet forsat er fuldstændig retvisende, så det, vi har meldt ud, det holder fuldstændig,« siger Christian Lentz til Berlingske Nyhedsbureau og fortæller, at de korrigerede og korrekte kommuneresultater forhåbentlig er klar senest fredag morgen.

Det har kostet seks millioner at afholde skolevalget, der også bliver holdt i 2017. Udgiften bliver delt mellem Folketinget og Undervisningsministeriet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.