Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns Zoo vil rive ikonisk bygning ned

Det gamle tempelagtige elefanthus må lade livet for at skabe plads til pandaerne i haven.

Ledelsen i Zoologisk Have i København forsøger nu at få lov til at rive det gamle tempelagtige elefanthus ned.

Det skriver TV 2 Lorry.

Huset ligger i centrum af den gamle have, lige ved siden af det nye elefanthus, som arkitekten Norman Foster har tegnet. Det er et større og mere moderne hus, som elefanterne nu er rykket ind i.

Før i tiden var det gamle murstenshus det sted, hvor elefanterne kom ind og stå i bur. Det var når mørket faldt på, og de ikke længere kunne være udenfor.

Men da det nye elefanthus blev bygget i 2008, rykkede de store dyr altså ud af den gamle røde murstensbygning med den flotte trappe og de imponerende søjler.

Og siden den sidste elefant forlod bygningen, har det gamle hus stået tomt. Undervejs har man overvejet at indrette café eller koncertsted i elefanternes gamle hus.

Men ingen af idéerne er foreløbig blevet til noget.

Nu kommer så seneste melding fra ledelsen i Zoologisk Have - at man altså gerne vil rive huset ned, så der kan blive plads til et udendørsområde for de nye pandaer.

Det gamle elefanthus blev bygget i 1914 og er tegnet af arkitekten P.A. Rosenkilde.

Huset har i kommuneplanen for Frederiksberg en bevaringsværdi på 2, hvilket er højt - og derfor skal planerne om at rive det ned nu sendes i høring.

Frem til 3. maj er det muligt at komme med indsigelser, og herefter vil Frederiksberg Kommune tage stilling til nedrivningen, fremgår det af kommunens hjemmeside.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.