Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns Zoo har fået en ny charmetrold

Hører du til dem, der ikke kan døje billeder af små dyrebørn, så stop bare med at læse her. For denne artikel handler kun om én ting - nemlig Københavns Zoos nye flodhesteunge.

Man kan se ungen over vand, når den med jævne mellemrum skal op for at få luft, ligesom man kan se den ligge tæt op ad moderen eller ride på hendes ryg.
Man kan se ungen over vand, når den med jævne mellemrum skal op for at få luft, ligesom man kan se den ligge tæt op ad moderen eller ride på hendes ryg.

Den lille dame, der er en uge gammel, er nu klar til at blive vist for publikum for første gang. Og det er lidt af er sensation. For ungen er kun den tredje levedygtige flodhesteunge, som er født i den københavnske have, oplyser Københavns Zoo i en pressemeddelelse.

Ungen blev født på en rampe med lavt vand, hvilket minder om den måde, som flodheste føder på i naturen.

Den nye flodhesteunge vejer mellem 30 og 35 kg og måler 70-75 cm i længden, og det er helt efter bogen. Men der er også lang vej igen, før den bliver til en voksen flodhest. En voksen hun vejer nemlig mellem 1.655 kg og 2.360 kg, mens en voksen han typisk vejer mellem 1.600-3.200 kg, oplyser Københavns Zoo.

Hvis man vil se den nye maskot, så er der god chance for at se hende i flodhestebassinet. Flodhesteunger tilbringer nemlig en stor del af deres tid under vand, og de kan også die under vand. Med jævne mellemrum kommer de dog op til overfladen for at få luft.

Med lidt held får den lille flodhesteunge måske også snart en legekammerat. En anden flodheste-hun forventes nemlig også snart at føde, oplyse Københavns Zoo.

TV: Se den lille ny charmetrold i aktion her

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.