Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns vestegn hærges af påsatte brande

Københavns Vestegns Politi efterlyser hjælp fra offentligheden efter flere brande i Albertslund og Vallensbæk i weekenden.

Københavns Vestegns Politi beder offentligheden om hjælp, efter man står uden mistænkte i forbindelse med en række påsatte brande, som fandt sted i Albertslund og Vallensbæk i løbet af weekenden.

Ulrik Hove, som er lokalpolitileder i Albertslund har en mistanke om, at det er den samme gruppe unge, der står bag alle ildspåsættelserne og opfordrer borgere til at være opmærksomme om aftenen samt henvende sig til politiet, hvis de bemærker mistænkelig adfærd.

- Vi har haft flere påsatte brande, hvor det er gået ud over affaldscontainere. De har heldigvis ikke bredt sig, det kunne de sagtens have gjort, fordi flere af containerne stod i skure. Heldigvis har beboere flere steder opdaget brandene i tide og fået affaldscontainerne væk, og det er rigtig fint, siger Ulrik Hove til Berlingske Nyhedsbureau.

Alene søndag måtte brandvæsenet rykke ud til fem brande i affaldscontainere på Vestegnen. Den første var allerede om formiddagen på Gymnasievej, hvor en plastcontainer udbrændte i Albertslund. Senere, klokken 19.02 og 21.11, var containere på henholdsvis Vognporten og Nordmarks Allé blevet sat i brand. I Vallensbæk blev to unge i mørkt tøj set løbe fra en containerbrand i Løkkekrogen klokken 21.15, og klokken 21.38 var der i Rosenlunden sat ild i to affaldscontainere i et overdækket affaldsskur.

Ifølge Ulrik Hove har man ikke nogen mistænkte i kikkerten og opfordrer derfor beboere til at holde vågent øje med mistænkelig adfærd i aften- og nattetimerne.

- Vi ser meget alvorligt på det her, så hvis man ser noget mistænkeligt, må man meget gerne kontakte os. Vi vil også gerne opfordre til, at man tager et ekstra kig ud af vinduet om aftenen for at se, om der lusker nogle personer rundt ved affaldscontainerne. Det er den mulighed, vi har for at komme længere ind i sagerne og få fat i gerningsmændene, siger Ulrik Hove.

Har man oplysninger i sagen, bedes man kontakte Københavns Vestegns Politi på 114.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.