Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns Universitet lukker fire småfag

KU lukker fem småfag og redder fire, der ellers var lukningstruede.

Fremover bliver det ikke muligt at studere Tibetologi, Indologi, Thai, Indonesisk og Finsk på Københavns Universitet.
Fremover bliver det ikke muligt at studere Tibetologi, Indologi, Thai, Indonesisk og Finsk på Københavns Universitet.

Uddannelserne Eskimologi, Moderne Indien, Indianske Sprog og Græsk er sikret overlevelse, mens Tibetologi, Indologi, Finsk og Sydøstasienstudier (Thai og Indonesisk) må lukke ned.

Det har rektor på Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen, og KU’s bestyrelse tirsdag formiddag besluttet, skriver Universitetsavisen.

Det sker, fordi de pågældende fag er for dyre i drift for KU's Humanistiske Fakultet, der skal spare 120 millioner kroner de kommende år.

»Det er med stor beklagelse og af bitter nødvendighed, at vi lukker en række kultur- og sprogfag. Det er udsigten til en mærkbar beskæring af statens tilskud til uddannelserne, der tipper læsset. Men uddannelserne er også påvirket af et stort frafald, hvor de studerende har svært ved at leve op til kravene i fremdriftsreformen,« siger rektor Ralf Hemmingsen i en pressemeddelelse.

Samtidig bliver Persisk, Arabisk, Hebraisk og Tyrkisk lagt sammen til ét fag.

Både politikere og dansk erhvervsliv har tidligere kritiseret lukningen af småfagene med begrundelsen om, at fagene er med til at sikre Danmarks position som en kultur- og vidensnation.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.