Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns Universitet køber droner til studerende

Studerende på blandt andet uddannelser til landskabsingeniør skal til at bruge droner i undervisningen.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Det er ikke ualmindeligt, at uddannelser indkøber klassesæt af lommeregnere og iPads.

Men nu har Københavns Universitets Skovskoler i Auning og i Nødebo på Sjælland sat penge af til nok Danmarks første klassesæt af droner, skriver DR Østjylland.

Det er studerende på ingeniør- og erhvervsuddannelserne, der blandt andet uddanner landskabsingeniører og skovarbejdere, der får glæde af de små fjernstyrede fly.

- Droner er fremtiden til drift af grønne områder både i byer og i natur som skov og vandløb. Det er godt til at skabe overblik, siger studieleder for Skovskolen Susanne Ogstrup til DR Østjylland.

De studerende kan bruge droner til at indsamle data og skabe oversigt over væltede træer efter en storm, oversvømmelse eller skybrud.

Skolen har øremærket omkring 50.000 kroner til indkøb af ti droner, der skal bruges som klassesæt i undervisningen.

- Vores ingeniøruddannelser og teknikeruddannelser skal være fremme i skoene med de nyeste teknologiske muligheder, siger studielederen.

De studerende kommer dog ikke til at øve sig på de mest avancerede droner, fortæller Susanne Ogstrup.

- Når vi køber et klassesæt, er det, fordi de skal testes. Der kan ske uheld, så vi bruger billige droner til at lære nogen op til at betjene dem, fortæller Susanne Ogstrup.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.