Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns Politi forlænger visitationszonen

Vold og konfrontationer mellem forskellige bander i områder i og omkring hovedstaden har fået politiet til at forlænge visitationszonen i København.

Politiet i København har valgt at udvide perioden, hvor betjentene uden yderligere tilladelse og uden begrundet mistanke har lov til at visitere folk og undersøge biler for våben i dele af hovedstaden. Den særlige tilladelse er nu givet frem til 12. februar.

Oprindeligt blev visitationszonen etableret 14. januar på blandt andet Indre Nørrebro, i dele af Nordvestkvarteret, dele af Brønshøj, Husum og Tingbjerg. I en pressemeddelelse skriver politiet, at »baggrunden for beslutningen var flere episoder med voldelige konfrontationer mellem forskellige sjællandske bandegrupperinger, hvorunder der blev anvendt stik, slag og skydevåben«.

Politiet frygter, at »personers liv, helbred og velfærd« er i fare, og den trussel er ifølge ordensmagten fortsat så stor, at betjentene på gaden »stikprøvevis« må blive ved med at undersøge folks tøj og tasker.

Blandt andet ses truslen på gaden ved »en bekymrende manifestation af bandegrupperingernes tilstedeværelser herunder anvendelsen af regulær »uniformering« i form af ensartede trøjer med påskrift, som tydeligt henviser til pågældendes banderelation,« skriver Københavns Politi i pressemeddelelsen.

De afgrænsede områder er valgt ud, fordi politiet har vurderet, at der her er større risiko for, at banderne ramler sammen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.