Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns Politi bruger ikke ny roma-lov

En ny lov fra 1. april i år skulle gøre det lettere for politiet at rydde såkaldte romalejre. Men Københavns Politi har ikke taget loven i brug endnu.

Billedet her er fra en såkaldt romalejr i Malmø.
Billedet her er fra en såkaldt romalejr i Malmø.

De seneste år er det blevet mere og mere normalt at støde på romalejre i København, der ofte flyder med gamle madvarer, tomme dåser og menneskeafføring.

Derfor har overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, længe efterspurgt, at det bliver lettere for politiet at rydde disse lejre, og det åbnede en bekendtgørelsesændring op for fra starten af april.

Alligevel bruger Københavns Politi stadig de gamle regler. De venter nemlig på at få fortolket, hvordan de præcis skal udføre deres arbejde i forhold til den nye lov. Det oplyser Københavns Politi i en mail til DR P4 København.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod, kalder der problematisk, at Københavns Politi stadig bruger de gamle regler:

- Vi har jo netop vedtaget de nye regler for at give politiet nogle bedre arbejdsvilkår, blandt andet for at de kan rydde de her romalejre. Så vi vil strakt tage den her sag op med Justitsministeren, siger han til DR P4 København.

Medlem af Folketingets Retsudvalg for Socialdemokratiet, Mette Reissmann, understreger, at det selvfølgelig er den nye bekendtgørelse, politiet bør bruge men tilføjer samtidig:

- Det er meget forståeligt, at politiet vil have fuldt overblik over, hvordan bekendtgørelsesændringen skal forstås, for det er utrolig vigtigt for deres politiarbejde.

Hverken Københavns Politi eller Justitsminister Søren Pape Poulsen(K) har ønsket at stille op til interview.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.