Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns lokalpoliti: Byen er ikke mere utryg end normalt

Unge mænd bør undgå at ligne bandemedlemmer, advarer politiet. Men generelt kan man være tryg i København.

For almindelige mennesker er der ikke grund til at være mere utryg end normalt i København, siger lederen af byens lokalpoliti, vicepolitiinspektør Jakob Vilner.
For almindelige mennesker er der ikke grund til at være mere utryg end normalt i København, siger lederen af byens lokalpoliti, vicepolitiinspektør Jakob Vilner.

To tilfældige unge mænd er det seneste døgn blevet ramt af skud i den optrappede bandekonflikt mellem banden Loyal to Familia og en gruppering omkring Mjølnerparken på Nørrebro.

Men generelt set går banderne målrettet efter hinanden.

Så for almindelige mennesker er der ikke grund til at være mere utryg end normalt i København, understreger lederen af byens lokalpoliti, vicepolitiinspektør Jakob Vilner.

»Det er ganske ulykkeligt, at uskyldige mennesker bliver ramt i en konflikt mellem to grupperinger, der skyder på hinanden i det offentlige rum. Men min vurdering er, at man ikke skal være mere utryg, end man plejer at være.«

Dog bør unge mænd tænke sig om, lyder opfordringen fra politiet.

Færdes man i de udsatte områder på Nørrebro og Tingbjerg kan det for eksempel være klogt at undgå hættetrøjer med store symboler, der kan misforstås som bandemærker.

»Man skal bruge sin sunde fornuft, hvis man bevæger sig ind i de områder som ung mand mellem 17 og 25 år,« siger Jacob Vilner.

»Man bør ikke vise nogen tegn på, at man hører til den ene eller den anden gruppering, men bare være sig selv.«

Han vil dog ikke fraråde at færdes i de berørte områder efter mørkets frembrud.

Frem til 17. august er der indført visitationszone i de berørte områder. Det betyder, at politiet uden videre kan visitere folk og se, om de har ting på sig, der tyder på, at de er bandemedlemmer.

Ud over skydevåben kan det for eksempel være baseballbat, knive eller cykelkæder.

Politiet håber, at de inden 17. august kan have fået fat i så mange bandemedlemmer, at der igen er ro i København.

»Det er Københavns Politis højeste prioritet at få lagt det her ned så hurtigt som muligt,« understreger Jakob Vilner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.