Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns Kommunes direktør går nu ind i Anna Mee-sag: Det er forvaltningens ansvar, hvis reglerne ikke er fulgt

Økonomiforvaltningens direktør, Peter Stensgaard Mørch, går nu ind i sag om Anna Mee Allerslevs bryllup.

Ifølge direktøren for Økonomiforvaltningen i København, er det forvaltningens ansvar, hvis reglerne ikke er overholdt i sagen om Anna Mee Allerslevs bryllup.
Ifølge direktøren for Økonomiforvaltningen i København, er det forvaltningens ansvar, hvis reglerne ikke er overholdt i sagen om Anna Mee Allerslevs bryllup.

Københavns beskæftigelsesborgmester, Anna Mee Allerslev, lånte tidligere på sommeren vederlagsfrit Rådhushallen på Københavns Rådhus til en bryllupsreception. Det gjorde hun, efter at hun havde spurgt Borgerrepræsentationens Sekretariat om lov og fået et ja.

Siden har Borgerrepræsentationens Sekretariat været relativt fåmælte. Men nu blander Økonomiforvaltningens direktør, Peter Stensgaard Mørch, sig i sagen.

Er reglerne brudt, er det forvaltningens ansvar - ikke Anna Mee Allerslevs, lyder fra topdirektøren i Københavns Kommune.

»Retningslinjerne for udlån af rådhusets lokaler til medlemmer af Borgerrepræsentationen og andre skal selvfølgelig foreligge på skrift og være helt efter bogen. Forvaltningen vil nu sikre, at Borgerrepræsentationen forelægges indstilling om opdaterede retningslinjer, der er udtømmende og korrekte, og vi vil i den forbindelse indhente ekstern rådgivning,« siger Peter Stengaard Mørch og fortsætter:

»Beslutningen om at give tilladelse til at afholde borgmester Anna Mee Allerslevs bryllupsreception blev truffet på baggrund af indstilling fra Borgerrepræsentationens Sekretariat, og afregningen har fuldt og helt svaret til de af forvaltningen opstillede betingelser. Det er således forvaltningens ansvar, såfremt den eksterne vurdering når frem til, at vilkårene for udlånet ikke var efter reglerne.«

Anna Mee Allerslev har tidligere i dag besluttet at betale nogle penge tilbage for et fødselsdagsarrangement, men når man lytter til direktøren for økonomiforvaltningen, kunne hun have ladet være med dette.

»Kommunens afholdelse af udgifter til markering af borgmestres runde fødselsdage og jubilæer ved reception på rådhuset er indenfor de gældende retningslinjer,« siger han i en mail til Berlingske.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.