Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns kommune bremser byggeri af Tivolis kæmpeforlystelse

Sent torsdag d. 28 januar 2016 hejses det 12 meter lange og 4 tons tunge tårnspir på Tivolis nye forlystelse, Fatamorgana, på plads i 50 meters højde. Tivoli får installeret ny forlystelse, Fatamorgana.
Sent torsdag d. 28 januar 2016 hejses det 12 meter lange og 4 tons tunge tårnspir på Tivolis nye forlystelse, Fatamorgana, på plads i 50 meters højde. Tivoli får installeret ny forlystelse, Fatamorgana.

Københavns Kommune bremser byggeri af Tivoli-forlystelse, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

»Vi kan konstatere, at Tivoli torsdag aften har hejst et tårn og siden fortsat arbejdet på en ny forlystelse, som ellers er omfattet af standsningspåbud.«

»Derfor undersøger vi nu, hvad overtrædelsen skal have af konsekvenser, mens vi igen har sørget for at standse arbejdet,« siger serviceområdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen Anne-Sofie Degn.

Tivoli har i forbindelse med standsningen udsendt en pressemeddelse:

»Vi undrer os over man kan trække en dispensation tilbage, når størstedelen af forlystelsen er leveret og monteret,« siger Dorthe Weinkouff Barsøe, underdirektør i Brand og Kommunikation i Tivoli

»Vi er ærgerlige over processen, men følger naturligvis standsningspåbuddet som vi har modtaget i dag. Påbuddet gælder selve forlystelsen og ikke det omkringliggende arbejde. Vi ser frem Kommunens endelige godkendelse og glæder os til at præsentere en ny spændende forlystelse, der naturligvis lever op til Kommunens miljøkrav og ønsker om mindre miljøpåvirkning end den forlystelse der erstattes,« siger hun.

Tre forlystelser

»Fatamorgana« er et 45 meter højt tårn, der indeholder tre forskellige forlystelser. Én for de lidt, én for familier og én for de mere hardcore fartbøller

Er du adrenalinjunkie med hang til historiske forlystelsesparker, så er der noget at glæde sig til.

Omkring bunden af tårnet vil børn fra 5 år nemlig kunne køre i miniradiobiler, mens de lidt ældre bliver slynget rundt i forlystelsens arme 30 meter over. Ikke mindst er der en mere afslappet version, som familier kan have glæde af.

Fatamorgana er en del af en investering på 50 millioner i det orientalske område af Tivoli og kommer til at ligge, hvor rutschebanen 'Dragen' tidligere lå.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.