Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavnere skal slå op med »deres bedste ven«

Beboerne i hovedstaden kan de næste uger se utallige plakater, annoncer, der skal lokke dem på et rygestopkursus.

Københavnerne skal slå op med deres bedste ven, cigaretten.

Det er budskabet fra Københavns Kommune der i denne og næste uge søsætter kampagnen "Kære Cigaret- Jeg slår op", der i form af byplakater, busreklamer og annoncering i både aviser og på nettet skal sikre målsætningen om, at 1450 københavnere skal på rygestopkurser i år.

Herudover vil der være opsøgende medarbejdere udvalgte steder i København - i morgen er det handlende i Netto på Stærevej i Københavns Nordvestkvarter, der kan forberede sig på at blive opsøgt.

-Vi prøver med et venligt glimt i øjet at få endnu flere københavnere til at tage imod kommunens gratis hjælp om rygestop. Og vi satser på en kombination af generel markedsføring og mere opsøgende arbejde i særlige bydele, hvor vi ved der bor mange rygere, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninnna Thomsen (SF).

Målet med kampagnen er også, at flere vil benytte sig af telefonrådgivningen Stoplinien. Chancerne for at blive røgfri er nemlig næsten 10 gange så stor, hvis man får hjælp på kurser eller over telefonen frem for at prøve på egen hånd, oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

I 2012 ringede 700 københavnere til Stoplinien - af dem var 52 pct. kortuddannede. En gruppe, som Københavns Kommune særligt har fokus på.

-Jeg er glad for, at nogle af vores tilbud også appellerer til kortuddannede, som traditionelt kan være svære at få til at tage imod sundhedstilbud. Det kan være med til at rette op på den store sociale ulighed i sundhed som især skyldes, at mange kortuddannede ryger, siger Ninna Thomsen.

www.kaerecigaret.dk man se, hvor og hvordan man kan få hjælp til kvitte cigaret i København, hvis det røgfrie nytårsfortsæt er gået i vasken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.